andrea_soellested

Om Andrea

Gennem 25 år har Andrea Søllested beskæftiget sig professionelt med det visuelle udtryk i teater, reklame, historieformidling og fagundervisning. Andrea har arbejdet som teaterskrædder, kostumedesigner, teatersminkør og bodypainter - og desuden løst opgaver som illustrator og billedkunstner.

Med udgangspunkt i billedkunst og oliemalerier begyndte Andrea at interessere sig for teatermaskering og teaterkostumer. I 1996 åbnede Andrea en teaterbutik i Præstø med salg af teaterartikler som sminke, parykker og hatte, samt udlejning af teaterkostumer af egen produktion.

Efter fem år flyttede Andrea forretningen MasQuerade til større lokaler i Næstved, og kostumebeholdningen blev udvidet. I 2014 solgte hun detailforretningen fra og flyttede sy værkstedet til sin private adresse.

Sideløbende har Andrea produceret kostumer til forskellige teatre, cirkus, reklame og event-bureauer. Foruden har hun arbejdet som make-up- og hårstylist på en lang række teaterforestillinger, blandt andet på Sebastians og Mastodonternes musicalopsætninger ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Pippi”, ”Nattergalen”, ”Peter Pan” og ”Les Miserables”. Senere har Andrea lavet kostumer til en række forestillinger på teatret Krabasken, bl.a. ”Charles Tante”, ”Misery”, ”Perler og panik”, ”Skaf mig en tenor”, ”Askepop” og ”Et juleeventyr”.

Sidst i 1990érne stillede Andrea op i flere bodypainting konkurrencer. Her fik hun en sølvmedalje ved EM i 1998 og dette førte til samarbejde forskellige virksomheder om at lave bodypainting shows på fagmesser i Danmark, Tyskland og USA. Andreas store interesse for stilhistorie har altid præget hendes arbejde som kostumedesigner. Hun har syet historiske klædedragter til brug i den levende historieformidling på Danmarks museer og diverse historiske markeder, bl.a. på Kronborg Slot og Holbergmuseet i Sorø.

Arbejdet som illustrator omfatter 14 forskellige fagbogsudgivelser fra Forlaget Munksgaard, Gyldendal, og TUR forlag.

Senest er Andrea kendt fra TV for sin deltagelse i Den store Bagedyst 2017, hvor hun bruger sin store kreativitet til at fremstilling af kager. Oplevelsen har inspireret Andrea Søllested til at arbejde videre med fremstilling af kager med et kunstnerisk og kreativt udtryk.